Kinderdagopvang

Veilig, vertrouwd, uitdagend en leuk!

Binnen Kindcentrum De Kloostertuin bieden wij in een veilige omgeving, vertrouwde kinderdagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. In een eigen knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de kinderdagopvang. Zij doen dit vijf dagen in de week van 7.00 uur tot 19.00 uur.

Onze kijk op kinderopvang

• Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen.
  • Wij hanteren daarom voor de jongere kinderen het ritme van thuis.
  • Voor de peuters werken we met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen.
  • Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen, maar ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.
  • Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen.
  • Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele oudere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen.

Ons aanbod op De Kloostertuin

• We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.
  • We organiseren voor de peuters dagelijks ‘Peuterpret’. We doen daarbij activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!
  • We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken.
  • Buiten slapen blijkt voor kinderen heel gezond te zijn, wij hebben speciale slaaphuisjes waarin dat kan.
  • Als de kinderen bijna vier worden en ook op De Kloostertuin naar school gaan, maken we in overleg met de ouders individuele
    wenafspraken met de leerkracht van de groep.
  • Sommige kinderen zijn eraan toe om al wat eerder met de kleuters mee te doen, dat kan!
  • Voor sommige kleuters is groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk. In overleg kunnen ze dan nog best een keertje 'spelen' op de vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.
  • Zeer binnenkort informeren we de ouders via een digitaal ouderportaal over de belevenissen van de kinderen op De Kloostertuin.

Of klik hier voor meer informatie.